چاپ کتاب شوراهای اسلامی مظهر مشارکت مردمی و مدیریت محلی
پیشگفتار:
روند رو به رشد جمعیت، بویژه جمعیت شهری، در هیاهوی صنعت و فن آوری و ازدحام شهرهای خرد و کلان و هزارتوی زندگی مدرن، موجب پیدایش تنوع و تکثر سلائق و علائق و تقاضای روز افزون مطالبات شهروندان گردیده است و بدیهی است در مقابل این حجم عظیم تقاضا، عرضهی سیستم متمرکز اداری و اجرایی کشور، توان پاسخگویی به سیل مطالبات مردم را ندارد. خصوصاً با بسط رسانههای گروهی و تسلط امپراطوری رسانه و ظهور پدیده جهانی شدن که خود بر عقاید، فرهنگ، ارزشهای ملی و مذهبی و هویت شهروندان تأثیر فراوان گذاشته است، برای مقابله و رویارویی منطقی با این هجمهها، دیگر نمی توان در پناه تمرکز و سیستم اداری سنتی احساس امنیت کرد. و زمان آن رسیده است تا از همه ظرفیتهای فکری، عقلی، ایمانی و دینی افراد بهره برد و بصورت قانونمند الگوی جدیدی از مدیریت را از نهادهای جزء تا (از فرودست تا فرادست) ترسیم کرد که با رأی مستقیم مردم و مبتنی بر مشارکت عمومی پدید آمده باشد؛ تا از رهگذر این ایده دولت با رهایی از مدیریت جزء، از حجیم شدن بدنهاش کاسته گردد و با اعتماد شایسته حوزهی عمومی ادارهی امور کوچکتری را بعهده مردم گذارد. با توجه به پیش بینی این نوع مدیریت در قانون اساسی، بدلایل خاص، دو دهه اجرای آن به تأخیر افتاد تا اینکه در بیستمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، دولت وقت، به اجرای آن اهتمام ورزید. از آن پس شوراهای اسلامی شهر و روستا بعنوان مظهر مشارکت مردمی و مدیریت محلی، متولد شدند و بعنوان حلقه واسط بین مردم و دولت، نقش آفرینی کردند. اکنون با گذشت یک دهه تلاش و فعالیت در عرصههای مختلف عمرانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دستاوردهای درخشانی حاصل شد. که تحسین بزرگان، نخبگان و حتی مقامات بین المللی منصف را برانگیخته است.
با توجه به تجربه جدید در این نوع از زنجیره مدیریتی کشور، که با مقتضیات زمان نیز هماهنگی دارد، این نهاد مردمی، برای تثبیت جایگاه و اثبات کفایت و تواناییهای خود موانع جدی را بر سر راه خود داشته است اما با تحمل تمامی این ناملایمات، مسیر پرپیچ و خم آن را همچنان با اقتدار سپری نمود. نگارنده که توفیق حضور در این زنجیره جدید مدیریتی را از شوراهای پایه تا فرادست، داشته است با درک مسائل و مشکلات این نهاد و با بهرهمندی از تجربیات شورائیان، مسئولین ذیربط، و مشاوره با اساتید فن، به منظور ارتقاء آگاهی اعضای شورا و همه کسانی که بنحوی با این نوع مدیریت در ارتباطند، کتابی تحت عنوان «شوراهای اسلامی مظهر مشارکت مردمی و مدیریت محلی» تهیه و تألیف کردهاست.
امید تا کوره راهی باشد در مسیر ارتقاء و آگاهی اعضای شوراهای اسلامی جهت توانمندسازی و افزایش کارآمدی آنها تا با تسلیح به دانش و مهارت بیشتر در حیطه وظایف خود، روز بروز بر توانمندیهای خود بیفزایند و نیز با اثبات لیاقتهای خود، جایگاه خود را در حل مشکلات شهری و روستایی ارتقاء دهند و بتوانند بعنوان «پارلمان دوم» کشور، اعتماد مردم و دولت را جلب نمایند تا از رهآورد آن منشاء خیر و برکت در گسترهی میهن اسلامی گردند.
در خاتمه لازم می دانم از همه عزیزانی که با مساعدت خود زمینه چاپ این اثر را فراهم آورده اند، سپاسگزاری نمایم. به ویژه از آقایان صادق رنجبر و دکتر محمدرحمانی، اساتید محترم دانشگاه. و آقایان مهندس نقیبی و مهندس مهدی رضایی(اعضای شورای شهر) و آقای رمضان رضایی راد و نیز سرکار خانم سالیانه و دیگر عزیزانی که ذکر نامشان در این مقال نمیگنجد.
همچنین با کمال میل پیشنهادات سازندهی، خوانندگان معزز را در جهت اصلاح و تکمیل این اثر پذیرا هستم.
ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید – هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند
میر علی عمادی
Emil: Mirali – emadi @ gmail. Com
عنوان كتاب: شوراهای اسلامی مظهر مشارکت مردمی و مدیریت محلی
تالیف: میرعلی عمادی
صفحهآرایی، طراحی جلد: صدیقه قُلیان
ویراستار: علی مهرآئین
چاپ اول: ۱۳۹۰
تيراژ: ۵۰۰ جلد
شابك: ۷-۴۰۷-۱۵۱-۹۶۴-۹۷۸
چاپ و صحافی: نوروزی
قیمت: ۵۰۰۰ تومان
یک دیدگاه