چاپ كتاب جايگاه جنبش عدم تعهد پس از فروپاشی بلوک شرق
پیشگفتار
جنبش عدم تعهد، در دوراني از جنگ سرد و به منظور واکنشي عليه قدرتهاي برتر، از ميان کشورهاي مستقل و تازه استقلال يافتهی جهان، خصوصاً جهان سوم، شکل گرفت. اين جنبش با گذشت بيش از سه دهه از فعاليت خود توانسته در جهت کاهش تشنجات بينالمللي، تعديل سياستهاي سلطه جويانه ابرقدرتها عليه کشورهاي ضعيف و محروم، حمايت از مبارزات استقلالطلبانه و نهضتهاي
آزاديبخش، رفع نژادپرستي و کوشش در جهت ايجاد فضاي همکاري و مشارکت بين اعضا به منظور حل مشکلات بينالمللي تلاش نموده و در راستاي تحقق حضور فعال تمامي کشورهاي عضو در پروسهی تصميمگيري[۱]، تلاشهاي خود را ادامه ميدهد.
با شکلگيري تحولات نوين در روابط بينالملل و از بين رفتن نظام دوقطبي، به تدريج ساختارهاي نويني متفاوت از گذشته جايگزين بلوکبنديهاي سنتي گشت و تأثير بسزائي را از يک سو بر خرده سيستمهاي[۲] نظام بينالملل و از سوي ديگر بر بازيگران بينالمللي و روابط ميان آنها بر جاي گذاشت. بدين ترتيب جنبش عدم تعهد با برخورداري از اکثريت اعضاي جامعهی جهاني، خود را در مقطعي مواجه با وضعيتي نوين يافت و به منظور اتخاذ روشهاي مناسب جهت رويارويي با پديدههاي نوين بينالمللي، به ارزيابي موقعيت خود در جو جديد جهاني، بازنگري در روشهاي خود به منظور يافتن جايگاهي مناسب و افزايش نقش خود با توجه به شرايط تحول يافته و نوين سياسي بينالمللي مبادرت نمود. اين تصميم که تلاشي در جهت شناخت روشهاي نو برای مقابله با چالشهاي جديد[۳]، حل مشکلات مبتلا به کشورهاي جهان سوم و جلوگيري از در حاشيه قرار گرفتن[۴] جنبش عدم تعهد در معادلات جديد جهاني به شمار ميرود، ابتدا از سوي يوگسلاوي و ديگر همفکرانش و با اهدافي خاص، در جهت استحالهی اصول و اهداف جنبش مطرح گرديد، ولي وجود نظرات مخالف و تشديد تضادهاي موجود ميان جناحهاي داخل جنبش در اين زمينه مانع سوق دادن فعاليتهاي جنبش به سوي اهداف ياد شده گرديد و آن را در مسيري که مورد توافق اکثريت اعضا بود، هدايت کرد. اين اصلاحات که ضرورت انجام آن از سوي کليهي کشورها مورد تأييد قرار گرفت، تحت عنوان نوسازي[۵] در نحوهی فعاليتهاي جنبش مطرح گرديد. نوسازي به دنبال ابداع الگوهاي جديد و اتخاذ روشهاي نوين جهت ارتقاء نقش جنبش و مشارکت مؤثر آن در تصميم گيريهاي بينالمللي است؛ اين که عوامل و زمينههاي پيدايش ايدهی نوسازي در جنبش عدم تعهد چه بود يا به عبارت ديگر چه عواملي منجر به شکلگيري ايده نوسازي در جنبش عدم تعهد گرديد، موضوع اصلي مطالب کتاب حاضر است.
سید مهدی فتاحی
تألیف:
سيد مهدي فتاحي
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت
سرشناسه : فتاحی، سیدمهدی، ۱۳۳۷ –
عنوان و نام پدیدآور : جايگاه جنبش عدم تعهد پس از فروپاشی بلوک شرق/سید مهدی فتاحی.
مشخصات نشر : بافت: دانشگاه آزاد اسلامی احد بافت، ۱۳۹۳٫
مشخصات ظاهری : ۹۸ ص.
شابک : ۷-۲۵۶۲-۱۰-۹۶۴-۹۷۸
وضعیت فهرست نویسی : فیپا
موضوع : جنبش عدم تعهد
موضوع : عدم تعهد — تاریخ
شناسه افزوده : دانشگاه آزاد اسلامی. واحد بافت
رده بندی کنگره : ۱۳۹۳ ۲ج۲ف/۳/۱۳۱۳JZ
رده بندی دیویی : ۰۹۱۷۱۶/۳۲۷
شماره کتابشناسی ملی : ۳۶۶۰۲۹۰
نام مولف: سید مهدی فتاحی
ویراستار: علیرضا کاشانی
طراح جلد: مجید کاشانی
نوبت چاپ: اول-۱۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳۹۳
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
ناشر: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت
لیتوگرافی، چاپ و صحافی: چاپخانه دانشگاه آزاد اسلامی
شابک: ۷-۲۵۶۲-۱۰-۹۶۴-۹۷۸
Email: smehdifattahi@yahoo.com
بهاء: ۵۰۰۰۰ ریال
یک دیدگاه