ورزش از جمله علومي است كه ويژگيهاي علمي آن در ابعاد مختلف جامعه، به ويژه بعد فرهنگي و اجتماعي بسيار روشن و آشكار است.همچنين در بهداشت و سلامت جسم و روح، ايجاد نشاط، افزايش قابليتهاي كاربردي عضلات در هنگام انجام كارها نقش كارسازي دارد.
تربيت بدني و اهداف آن در دبستان
در جامعه ما تربيت بدني بيشتر بر هدفهاي ارزشمند انساني تأكيد دارد كه منظور از آن همان پرورش فكر و جسم در جهت رشد و تكامل ارزشهاي انساني و آموختن رفتارهاي مطلوب فردي و اجتماعي است.از آنجا كه معلومات و مهارتهاي مختلف انسان، جنبه اكتسابي دارد، براي به فعاليت درآوردن استعدادهاي خود لازم است به آموزش و تمرين بپردازد. بنابراين اهميت تربيت بدني و ورزش در آمادگي براي رسيدن به كمال والاي انساني غيرقابل انكار است.اهداف اصلي تربيت بدني را ميتوان به سه دسته تقسيم كرد:
هدفهاي جسمانی
تقويت قواي عمومي بدن، ايجاد هماهنگي بين اعصاب و عضلات، ايجاد سرعت و مهارت در واكنشهاي عضلاني، ايجاد استقامت در برابر فشارهاي جسمي،ازدياد نيروي بدني، اصلاح و توانبخشي و جبران نقايص بدني.
هدفهاي رواني
كشف خويشتن از نظر استعدادهاي نهفته بدني، رواني، تربيت شخصيت وپرورش روحيه همياري، برانگيختن فرد براي تحرك و پيشگيري از خمودگي، برقراري تعادل رواني و احساس نيرومندي.
هدفهاي اجتماعي
پرورش حس احترام به قوانين گروهي و اجتماعي، پرورش توان مديريت و تصميمگيري، پرورش احساس نوعدوستي و جوانمردي، پرورش نيروي بدني –رواني مورد نياز جامعه، پرورش روحيه ايثار و از خودگذشتگي، پيشگيري از سرايت بيماريها و برخي از آسيبهاي اجتماعي.
گردآوری و تالیف:
صفورا نیک نهاد
زهرا رضایی
سید هاشم ایوبی
یک دیدگاه