چاپ کتاب کشاورزی پایدار
تالیف : دکتر مصطفی احمدی
ویراستار: صدیقه احمدی
نوبت چاپ: اول – ۱۴۰۲
مشخصات ظاهری: ۲۲۲ ص
قطع: وزیری
شمارگان: ۵۰۰
شماره شابك: ۱-۳۰۲۸-۰۲-۶۲۲-۹۷۸
چاپ و نشر: انتشارات نوروزی-۰۱۷۳۲۲۴۲۲۵۸
خلاصه ای از پیشگفتار کتاب کشاورزی پایدار
امروزه رویکرد کشاورزی جهان به سمت و سوی کشاورزی پایدار در تولید محصولات زراعی است. در این نوع کشاورزی افزون بر سودمندهای اقتصادی، حفظ منابع تولید به ویژه آب، خاک و محیط زیست مورد توجه ویژه قرار میگیرد.. تخریب خاک و کمبود ماده آلی خاک، یکی از مهمترین چالشهای نظام زراعی و باغی در جهان به شمار میرود. کاهش ماده آلی خاکهای زراعی، افزایش کاربرد بیرویه کودها و سموم شیمیایی در مزارع، کاهش نسبی عملکرد کمی و کیفی محصولات زراعی و افزایش هزینههای تولید، هریک به گونهای نشان میدهند که باید به دنبال شیوههای نوین در مدیریت کشاورزی باشیم. هدف اصلی و مشترک همه کشورهای جهان از به کارگیری روشهای نوین زراعی، گسترش کشاورزی پایدار بر مبنای مدیریت بهینه منابع آب و خاک و حفظ محیط زیست است. امروزه بزرگترین دگرگونی در روشهای خاکورزی، تغییر گرایش آن به سوی خاکورزی حفاظتی است. این تغییر گرایش، پاسخی به نگرانیها برای کاهش هزینه انرژی، فرسایش خاک، مصرف بیرویه کودهای شیمیایی و علفکشها، آلودگی منابع آب و هزینههای عملیات خاکورزی مرسوم بوده است. انواعی از روشهای خاکورزی که با هدف دستکاری کمتر خاک، کاهش کاربرد و کارکرد ماشینهای کشاورزی، نگهداری پسمانهای گیاهی، کاهش فرسایش خاک و کاهش هزینهها، انرژی و نهادههای مصرفی پایهریزی شدهاند همگی در گروه خاکورزی حفاظتی قرار دارند.
در این کتاب در نه گفتار به مفاهیم و سودمندیهای کشاورزی پایدار، بومشناسی زراعی، کارکرد خاک، مدیریت خاکورزی حفاظتی، تغذیه گیاهی، کنترل علفهای هرز و مبارزه با آفات و کنترل بیماریهای گیاهی پرداخته شده است. انتظار میرود مطالب ارائه شده بتواند به شناخت و آگاهی بیش از پیش کشاورزان، مروجان، کارشناسان، دانشجویان علوم کشاورزی و علاقهمندان به کشاورزی پایدار کمک کند.
شایسته میدانم مراتب سپاس و قدردانی خود را از همکاری آقایان دکتر نوذر منفرد ریاست محترم سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر، مهندس رضا حسینپور مدیر محترم زراعت و مهندس شهریار مرشدی مدیر محترم هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر برای چاپ این کتاب ابراز نمایم.
یک دیدگاه