چاپ کتاب علمی ، مراحل چاپ کتاب علمی به چه صورت است؟ فرآیند چاپ کتاب علمی نسبت به سایر کتاب ها تفاوت چندانی ندارد. برای چاپ کتاب علمی، نویسنده باید ابتدا محتوای مناسبی را نگارش کند و پس از آن مراحل صفحه آرای، طراحی جلد، اخذ مجوز و در نهایت چاپ نسخه نهایی را پشت سر بگذارد.
قطعا هر نویسندهای قبل از چاپ کتاب خود، باید موضوع مناسبی انتخاب نماید و محتوای مناسبی برای آن تهیه کند. در نوشتن کتاب علمی علاوه بر رعایت اصول نگارشی، تهیه مطالب علمی و جمع آوری منابع نیز اهمیت زیادی دارد. این مرحله، زمان برترین و مهمترین مرحله در نگارش کتاب علمی است.
توجه داشته باشید که پس از مرحله نگارش کامل، نویسنده بایستی فایل تایپ شده کتاب خود را به صورت ویرایش شده کامل کند تا در مرحله بعد فایل نهایی را به دست ویراستار برساند.
همین امروز با ما تماس بگیر و اولین قدم را برای انتشار کتاب خود بردار!
ویراستاری کتاب علمی و ویرایش نهایی
ویراستاری کتاب علمی اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مرحله نویسنده باید با یک ویراستار که وابسته به انتشارات خاصی است تعامل داشته باشد تا بتواند فرایند ویراستاری و ویرایش نهایی کتاب خود را به دست او بسپارد. در این مرحله، ویراستار کتاب تمامی موارد کلی محتوای کتاب از جمله نکات نگارشی، زبان و لحن محتوا، علائم نگارشی، سیر محتوای متن نگارش شده را مورد بررسی قرار میدهد و با توافق نویسنده، ویرایشهای نهایی را کامل میکند.
در چاپ کتاب علمی علاوه بر ویراستاری ادبی، نیاز به ویراستاری و بازبینی علمی نیز وجود دارد. به همین دلیل ویراستار باید تسلط کاملی بر موضوع کتاب داشته باشد و با نکات نگارشی به همراه لحن و زبان علمی نیز آشنا باشد. این مرحله جزو ارزشمندترین مراحل چاپ کتاب است.
صفحه آرایی مهمترین مرحله چاپ کتاب علمی
صفحهآرایی معمولاً بعد از انجام تمامی ویراستاریهای علمی و ادبی و تمامی تغییرات ممکنه در متن و عکسها و صفحات کتاب انجام میشود. در صفحه آرایی کتابهای علمی، علاوه بر توجه به ترتیب کلی متن و تصاویر و رعایت اصولی مانند نوع فونت، اندازه فونت و حاشیه متن باید موارد خاص دیگری نیز مورد توجه قرار بگیرند. مطابقت تصاویر با محتوا، نام گذاری درست تصاویر علمی، جداول و نحوه قرارگیری آنها در متن از جمله این نکات هستند.
دریافت شابک و فیپا جهت چاپ کتاب علمی
بعد از پایان فرآیند اولیه آماده سازی کتاب نوبت به دریافت شابک یا شماره استاندارد بین المللی کتاب می رسد. شابک کد ۱۰ الی ۱۳ رقمی مخصوص هر کتاب است که ناشر از خانه کتاب دریافت میکند و به یک کتاب نسبت میدهد. برای انجام این فرآیند، ناشر بعد از انتخاب شابک، فرم مربوطه را پر کرده و به خانه کتاب ارسال میکند.
فیپا شامل اطلاعاتی که است که در پشت صفحه عنوان کتاب چاپ میشود. این عبارت مخفف فهرست نویسی پیش از انتشار است. برای دریافت فیپا باید ابتدا شابک را دریافت کرده و سپس کتاب پرینت شده به همراه فایل آن در سی دی را به همراه فرم فیپا به کتابخانه ملی ارسال کنید. اداره کل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی مسئول صدور فیپا در ایران است.
دریافت مجوز چاپ کتاب علمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
برای دریافت مجوز چاپ کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب پرینت شده به همراه فایل آن در یک سی دی به وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال میشود. در این مرحله کتاب دارای شابک و فیپا و طرح رنگی جلد است. خوشبختانه کتابهای علمی و دانشگاهی معمولا در کمترین زمان بررسی میشوند. با این حال ممکن است بین یک هفته تا ۴ ماه برای دریافت مجوز منتظر بمانید. برای مقایسه اگر قصد چاپ کتاب کودک را داشته باشید، به دلیل حساسیتهای موجود ممکن است مدت زمان مورد نیاز برای دریافت مجوز از ۴ ماه نیز تجاوز کند. اضافه کردن زمان برای رفت و برگشتهای احتمالی و ویرایش مطالب ممکن است باعث شود تا بیش از ۶ ماه نیز منتظر دریافت مجوز باشید.
چاپ و صحافی کتاب علمی
بعد از دریافت مجوز کتاب به چاپخانه ارسال می شود تا فرآیند چاپ آن آغاز شود. متخصصین ما در چاپخانه جنگل، بر روند چاپ کتاب به صورت دقیق نظارت میکنند و با بهره گرفتن از بهترین دستگاههای چاپ در سریعترین زمان ممکن سفارشات شما را انجام میدهند. در شروع فرآیند ابتدا بر اساس نیاز و تیراژ نوع چاپ انتخاب میشود. همچنین به صورت همزمان فرآیند صحافی کتاب نیز صورت میگیرد.
در ادامه بخوانید: معرفی ۵ هوش مصنوعی برای ویراستاری انلاین
چاپ کتاب علمی به صورت دیجیتال، مناسب برای تبدیل پایان نامه به کتاب
چاپ کتاب به صورت دیجیتال مناسب چاپ با تیراژ پایین است و در آن نیازی به فیلم و زینک چاپ (لیتوگرافی) نیست. چنانچه قصد چاپ زیر ۲۰۰ جلد را دارید این روش توصیه میشود. توجه داشته باشید این روش برای چاپ با تیراژ بالاتر مقرون به صرفه نیست. این روش برای دانشجویانی که میخواهند پایان نامه خود را به کتاب تبدیل نمایند و همچنین برای اساتیدی که میخواهند برای دانشجویان خود کتاب چاپ کنند مناسب است.
چاپ افست بهترین روش چاپ کتاب علمی تیراژ بالا
بهترین روش چاپ کتاب، چاپ افست است. چاپ افست دارای کیفیت مطلوبی است و برای تیراژهای بالا (۵۰۰ عدد به بالا) بسیار مقرون به صرفه است. مارکا کتاب با سالها تجربه چاپ انواع کتب علمی با ارایه گزینههای مختلف برای چاپ کتاب به مولف این امکان را میدهد با توجه به هزینهها و کیفیت چاپ، یکی از آنها را به اختیار خود انتخاب نماید.
در این مقاله با نحوه چاپ کتاب علمی آشنا شدیم. کتاب های علمی به دلیل موضوعات خاصی که دارند در فرآیند ویراستاری شرایط کمی متفاوت تری با سایر کتابها مانند کتاب کودک یا رمان دارند. با این حال، فرآیند چاپ اینگونه کتابها در مجموع مشابه سایر دستهبندیهای کتاب است. ما در انتشارات نوروزی با کمک مجرب ترین کادر و تکنسینها به همراه دستگاههای چاپ پیشرفته قابلیت انجام هرگونه سفارش چاپ کتاب را داریم. برای شروع چاپ کتاب علمی خود کافی است تا سفارش خود را در انتشارات نوروزی ثبت کنید یا از طریق شمارههای موجود در سایت با ما تماس حاصل کنید.
چاپ کتاب علمی در کمترین زمان
چاپ کتاب علمی در کمترین زمان یکی دیگر از فعالیتهای علمی و پژوهشی و آموزشی انتشارات نوروزی میباشد. دلایل مختلفی برای چاپ کتاب وجود دارد. اولین دلیل انتقال افکار است. در چاپ کتاب و سایر آثار علمی دیگر شاید مهمترین اتفاقی که رخ میدهد آن است که آراء و عقاید مختلف و برداشتها از فردی به فرد دیگر منتقل میشود و این انتقال افکار میتواند باعث به وجود آمدن گفتمانهای مختلف و با ارزشی شود.
دومین دلیل اهمیت چاپ کتاب، بالا رفتن جایگاه اجتماعی مولف کتاب است. یقیناً با خوانده شدن مفاهیم و عقاید یک فرد، شخص نویسنده ارزش و اعتبار بالایی در جامعه مخصوصاً قشر تحصیل کرده و دانشگاهی پیدا میکند.
سومین دلیل چاپ کتاب ثبت آثار و دستنوشتهها و جلوگیری از سرقت ادبی میباشد. بسیار شنیدهایم که زحمات چندین و چند ساله یک فرد به راحتی توسط افراد دیگر مورد سوء استفاده قرار میگیرد و شخص نمیتواند به حق واقعی خود دست یابد زیرا معمولاً در جوامع علمی فردی که اثر چاپ شدهای دارد بیشتر مورد خطاب قرار گرفته و در آثار علمی دیگر به عنوان منبع مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین لازم است افراد در صورتی که ایده خاص و قوی به همراه اطلاعات منسجم دارند نسبت به چاپ کتاب اقدام نمایند.
چهارمین دلیل چاپ کتاب ارتقای شغلی و بالا رفتن مرتبه شغلی فرد میباشد. یقیناً چاپ یک کتاب علمی، بالاترین و رفیعترین مرحله علمی در جوامع دانشگاهی و علمی به حساب میآید. افرادی که معمولاً آثار علمی مانند چاپ کتاب دارند یقیناً از لحاظ پایگاه علمی و اجتماعی در سطح بالایی ارزیابی میشوند و بدین ترتیب شانس بیشتری از سایرین برای ارتقای شغلی دارند.
پنجمین دلیل چاپ کتاب توجیه اقتصادی و کسب درآمد میباشد. چاپ کتاب در صورتی که محتوای آن کاربردی و با اهمیت و جذاب باشد میتواند فروش بالایی داشته و در کنار امتیازات دیگر آن شرایط خوبی را برای مولف رقم زند.
ششمین و آخرین دلیل برای چاپ کتاب تقویت رزومه تحصیلی است. همانطور که تمامی دانشجویان میدانند در مصاحبه آزمون دکترا، آثار علمی تالیفی مانند چاپ کتاب که فرد مولف آن است بالاترین امتیاز را دارد. همچنین در استخدام اعضای هیئت علمی و مصاحبههای شغلی دیگر در واقع اثری علمی مانند چاپ کتاب نقشی تعیین کننده در انتخاب یا عدم انتخاب دارند.
انتخاب ناشر برای چاپ کتاب علمی
اولین و مهمترین مرحله قبل از اقدام به ثبت قرارداد می باشد. ابتدا باید مشخص کنید انتشاراتی که قصد همکاری با آن دارید کاملا معتبر و مورد تأیید باشد و پروانه نشر آن منقضی نشده باشد و با مؤسساتی که در زمینه نشر کتاب فعالیت دارند ترجیحا همکاری نداشته باشید و صرفا با انتشارات همکاری کنید. جهت انتخاب ناشر برای چاپ کتاب علمی باید به معتبر بودن آن توجه کرد که از روی تعداد و نوع کتاب هایی که از سوی این ناشر چاپ شده و در سامانه خانه کتاب و سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران موجود است می توان متوجه شد. و حتی تعداد کتاب نیز نباید ملاک اصلی باشد بلکه کیفیت و موضوع کتاب ها و میزان فروش آنها نیز مهم است که چقدر یک ناشر حرفه ای و سطح بالا کار می کند. مورد مهم بعدی هنگام انتخاب ناشر توجه به این نکته است که آیا این انتشارات در زمینه خاصی سابقه و فعالیت زیادی دارد که در این صورت باید مشابه با موضوع کتاب شما باشد در غیر این صورت گزینه مناسبی نیست اما اگر همه نوع کتابی چاپ می کند تا حد زیادی ایراد رفع می شود.
چگونه ناشر معتبر برای چاپ کتاب علمی انتخاب کنیم؟
انتخاب ناشر برای چاپ کتاب علمی مرحله بسیار مهم و تأثیرگذار در موفقیت یک ناشر یا مترجم محسوب می شود چرا که در میزان فروش یک کتاب، معتبر و مطرح بودن مؤلف/ مترجم و/ یا ناشر بسیار مهم است و لذا اگر در انتخاب ناشر سهل انگاری شود، مخصوصا کسانی که چندان شهرتی نداشته اند و سابقه کمی در چاپ کتاب دارند یا اصلا سابقه ای ندارند. به همین دلیل ابتدا پروانه نشر ناشر یا انتشارات را دقیق کنید که هنوز معتبر باشد و منقضی نشده باشد.
در مرحله بعدی به تعداد، نوع و زمینه کتاب هایی که به نام ناشر در سایت خانه کتاب و سازمان اسناد و کتابخانه ملی چاپ شده دقت کنید که هم به کیفیت کاری پی ببرید و هم اینکه متوجه شوید در یک زمینه خاص فعالیت دارد یا در تمامی زمینه ها کتاب چاپ می کند. در نهایت اگر بین انتخاب ۳ ناشر تردید داشتید ترجیحا ناشری که تخصصی در زمینه شما کار می کند یا اکثرا در زمینه موضوع کتاب شما، تجربه چاپ داشته را انتخاب کنید. همچنین به رضایت مؤلفین یا مترجمین قبلی نیز دقت کنید تا به میزان تعهد و مسئولیت پذیری پی ببرید.
چرا باید برای چاپ کتابهای علمی دنبال انتشارات مطمئن باشیم؟
انتخاب ناشر برای چاپ کتاب علمی که البته باید بگوییم ناشر معتبر و مورد تأیید بسیار حائز اهمیت است چون به تنهایی می تواند روی میزان فروش کتاب تألیفی یا ترجمه شده شما تأثیر بگذارد مخصوصا ناشری که به طور اختصاصی اقدام به چاپ کردن کتاب هایی می کند که با موضوع یا زمینه کتاب شما (مثلا پزشکی) مشابهت دارد. با این حال می توان انتشارات بسیار معتبری نیز پیدا کرد که شهرت و اعتبار آن از ناشر گفته شده بیشتر است که در این صورت اولویت انتخاب باید چنین ناشری باشد. اگر ناشر انتخاب شده توسط شما پروانه نشر معتبر و منقضی نشده داشته باشد (نشانه فعالیت قانونی)، کتاب های قابل توجه و پرفروشی به چاپ رسانده باشد (نشانه تعداد مشتریان و فعالیت ماهانه و سالانه زیاد)، رضایت مؤلفین/ مترجمین از آن زیاد باشد (نشانه مسئولیت پذیری و انجام تعهدات در قرارداد)، قطعا باید روی میزان فروش کتاب شما تأثیر چشمگیری داشته باشد و به موفقیت شما کمک زیادی کند.
یک دیدگاه