چاپ کتاب حمایت کیفری از اطفال درجرایم جنسی درحقوق ایران
چکیده:
بزهدیدگی اطفال یکی از ارکان مهم سیستم عدالت اطفال است که متاسفانه تاکنون در پزوهشهای جرم شناسی، بزه دیده شناسی و سیاست جنایی کشور ما موقعیت واقعی و تعیین کنده خود را نیافته است. صاحب نظران مسائل حقوق کیفری صغار، بیشترین تلاش خود را بررکن دیگر یعنی بزهکاری اطفال، متمرکز کرده اند. درنتیجه، اطفال بزه دیده که اغلب در وقوع جرایم علیه خویش، نقش موثری ایفا می کنند از نظر دور مانده اند. با ظهور بزه دیده شناسی اطفال در دهههای اخیر، گام های بلندی به منظور مطالعه اطفال بزه دیده و شناسایی ویژگیها و عملکرد آنان در ارتکاب جرایم علیه خود برداشته شده است. و به سبب تاثیر گذاری انگیزه های اخلاقی و مذهبی بر بزه دیده شناسی اطفال، چشم آندازی با عنوان «حمایت از بزه دیدگی اطفال» فرا روی بزه دیده شناسان قرار گرفته است. ازاین رو، حقوق جزای اختصاصی اطفال با تأثر از بزه دیده شناسی اطفال، تاکید برحمایت و کیفیت حمایت از پاره ای فعل و ترک فعل های مجرمانه ای است که طفولیت و ناتوانی دفاع این قشر، حمایت خاصی را می طلبند. این حمایت خاص، از طریق جرم انگاری های استقلالی یا تشدیدی موارد ایراد لطمه و صدمه به ابعاد جسمی، جنسی، روانی و بهداشتی اطفال، پیش بینی آیین دادرسی خاص و گاهی ایجاد مراجع رسیدگی تخصصی با حضور قضات متخصص و آموزش دیده در زمینه حقوق اطفال و… محقق می شود. این کتاب به تفصیل مباحث فوق را مورد بررسی و تحقیق قرار داده است.
مقدمه
بیان مسأله(تشریح ابعاد،حدودمسأله،معرفی دقیق مسأله،بیان جنبه های مجهول ومبهم ومتغیرهای مربوط به پرسش های تحقیق،منظورتحقیق)
کودک آزاری جنسی؛ عبارتست از انجام اعمال ناشایست به وسیله بزرگسالان با کودکان زیر سن رضایت باتوجه به مطالعات انجام شده نشان میدهد که تحریک پذیری جنسی کودک مربوط به دوران بلوغ نیست بلکه پیش از دبستان نیز معمولاً کودکان دچار این مسئله هستند از این رو بحث کودک آزاری جنسی مورد توجه است و از آنجائیکه این امر پنهانی است اهمیتش دوچندان میشود. نقش خانواده بلحاظ امنیت روانی و مدرسه بلحاظ آموزش اهمیت زیادی دارد. این جرم در ردیف زنای با محارم؛ مساحقه؛ لواط و…. قرار میگیرد با این تفاوت که جایگاه ویژه ای در قانون اساسی ندارد و توجه زیادی به این جرم و مجازات آن نسبت به جرمهای دیگر در قانون اساسی نشده است.
- راه حل اساسی در رفع معضل کودک آزاری چیست؟
- نقش مدارس و مراکز در پیشگیری از این نوع جرم چیست؟
۱-ایجاد مراکزی مستقل با تیم های مجرب آموزشی و نیز باتوجه به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است انجمن هایی مستقل در این خصوص فعالیت داشته باشند و رسانه های جمعی نیز نقش اساسی دارند.
۲-به جهت اینکه این جرم بیشتر در خانه اتفاق می افتد مدرسه در جهت آگاهی دانشآموزان نقش موثری دارند و مشاور مدرسه می بایست ارتباط بهتری را با دانشآموزان در این خصوص با رازداری ویژه و جلب اعتماد بیشتر دانش آموزان برقرار کنند.
- رفع خلل حقوقی کودکان (کودک آزاری) در قانون اساسی.
- اهمیت کودک و ضرورت حفظ امنیت کودکان
روش کتابخانهای و مراجعه به کتب مرتبط
ج: معرفی پلان و ساختارهای تحقیق
از آنجائیکه در قانون اساسی تبصره و بند قانونی محکم و متقنی نسبت به مسئله کودک آزاری جنسی نیست و حتی کودک آزاران مورد حمایت هستند نسبت به کودکی که مورد آزار قرار میگیرد بنابراین به جهت مشخص نبودن حد تنبیه وتادیب کودکان توسط والدین در قانون اهمیت وضرورت موضوع دوچندان میشود از آنجا که این امر پنهانی است آزارهای عاطفی و عواملی نظیر ضعف مذهبی، فقرمالی ومواد محرک در وقوع این جرم نقش اساسی دارند ضرورت توجه به این موضوع را از سوی ارگانها و مراکز مرتبط دوچندان می کند.
پیشینه تحقیق و جنبه نوآوری آن:
باتوجه به اهمیت سلامت جسمی و روانی اطفال در حمایت از آنان در برابر خشونتهای جنسی، بررسی موضوع از بعد حمایت کیفری از اطفال در برابر اینگونه خشونتها باتوجه به آسیب پذیر بودن این قشر از اجتماع دارای اهمیت شایانی است.
مؤلف:
معصومه احمدی
کارشناس ارشد حقوق جزا و جرمشناسی
یک دیدگاه